Kajakaška takmičenja širom sveta se otkazuju i pomeraju

Srbija, Evropa i svet trenutno se nalaze u veoma teškoj poziciji. Koronavirus je do danas odneo oko osam hiljada života, a ovim virusom zaraženo je oko 200 hiljada ljudi u svetu.

Širom sveta takmičenja u svim sportovima su ili otkazana ili pomerena za drugi datum. Tako je i u našem sportu, u kajaku.

Zbog uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, Kajakaški savez Srbije oglasio se saopštenjem i do daljnjeg sva takmičenja u našoj zemlji su otkazana, klubovima je u ovom trenutku zabranjen rad kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Svetsko prvenstvo u spustu, kao i četiri svetska kupa, koja su bila planirana za april i maj mesec u Sjedinjenim američkim državama su otkazana.

Svetska kajakaška organizacija suočava se sa sve više otkazivanja, za sada je otkazano slalom takmičenje u Markelbergu u Nemačkoj. Još jedna slalom trka za bodove u svetskom kupu je pomerena, takmičenje koje je trebalo ovog vikenda da bude održano u Solkanu u Sloveniji je pomereno, ali se tačan datum kada će biti održano jošuvek ne zna.

Kada su u pitanju Olimpijske igre u Tokiju iz Međunarodnog olimpijskog komiteta kažu da sve teče po planu i da će igre biti održane. Na sajtu Svetske kajakaške organizacije stoji da sportisti nastave svoje pripreme za Tokijo i da vode računa o svom zdravlju u ovim teškim trenucima.

Takmičarima u Srbiji želimo da budu zdravi i vode računa o sebi, kao i da u danima vanredne situacije pokušaju u svojim kućama da rade vežbe.