Pred juniorima teška sezona u kajaku

Vidak Čović

Nova sezona je pred nama, a u njoj mnogo izazova za mlađi naraštaj kluba. Takmičenja se približavaju i ona će biti pravi reper koliko je ko radio tokom zimskih priprema.

U ovoj sezoni najviše se očekuje od naših juniora, koji treba da izbore plasman na Svetsko prvenstvo u Banjaluci. Staza u glavnom gradu Republike Srpske veoma je zanimljiva i zahteva dosta poznavanja i „čitanja“ vode, ali takođe i dosta snage, jer ima puno mirnih deonica. Vidak Čović koji je naš glavni adut za odlazak na juniorsko prvenstvo sveta u spustu, prošle godine bio je na stazi i učio najbolju putanju. Vidak je u odnosu na godinu za nama mnogo napredovao, tome je naravno doprinelo i veslanje na nekim od najjačih svetskih staza i odlazak na juniorske Evro kupove. Ove godine bio je na pripremama sa juniorskim reprezentativcima Srbije u Trebinju.

Vasilije Jović

Još jedan od naših juniora od kojeg se očekuje da ove godine niže dobre rezultate jeste Vasilije Jović. Vasilije je mlad takmičar i kajakom se bavi tek drugu godinu, ali je tokom zime pokazao da ima veliku želju da uspe u ovom sportu i da pokuša da zauzme mesto u reprezentaciji Srbije. Vasilije će veoma važan biti našem klubu na Državnom prvenstvu jer se od njega očekuje da osvaja dosta bodova za klub.

Uroš Antić

Nakon nekoliko godina pauze u kajak se vratio i Uroš Antić. On je van kajaka bio četiri, pet godina i svakako propustio dosta toga, ali će se truditi da ove godine stigne Vidaka i Vasilija i bude treći kajak u timskoj za državno prvenstvo.

Prva trka gde će odmeriti snage naši takmičari biće memorijal u Čačku. Iako trka nema veliki takmičarski značaj i grupni je start, videćemo koliko su takmičari Kajk kanu kluba Medicinar radili tokom zime i moći ćemo da neke stvari ispravljamo i nadograđujemo.

Nikola Živković

Početkom aprila očekuje nas Evro kup u Skoplju, staza kao stvorena za dobar trening i vežbanje. Nakon toga juniori kreću završne pripreme za izborna takmičenja koja su u junu i julu.

Već u julu pioniri i kadeti imaju Državno prvenstvo u slalomu, a u avgustu buduće velike kajakaše očekuje takmičenje u spustu. Pioniri i kadeti imaće ove godine još nekoliko takmičenja u Srbiji.

Maja Lazarević

Seniori ove godine pokušaće da overe vizu za Španiju i Svetsko prvenstvo u sprintu.

Pred nama je dosta takmičenja i mnogo rada.

SREĆNO KAJAKAŠI!